Serranosvøbt kylling med cremet fyld og sommersalat
En yndlingsret herhjemme er fyldte kyllingefileter omsvøbt med serrano skinke. Både det cremede fyld og serrano skinken gør virkelig noget godt for den til tider lidt kedelige kylling. I denne udgave er du næsten garanteret en saftig og smagfuld kylling på ingen tid. Det er da rimelig godt, ikke? 🙂 Den er tilmed også nem og hurtig at lave. Sidst vi fik disse kyllinger lavede jeg en farverig salat til. Den bestod af en masse lækre, sprøde grøntsager og en dejlige marinade.
Fyldte kyllingefileter omsvøbt i serrano skinke (4 pers.)
700 g kyllinge fileter (4 stk)
4 skiver serrano skinke
1.5 spsk flødeost med urter
2 forårsløg (i skiver)
½ glas soltørrede tomater (hakket)
- Bland flødeost, forårsløg og de soltørrede tomater.
- Rens kyllingen for fedt. Skær en så stor lomme i hver filet som mulig.
- Fordel flødeosteblandingen i lommerne i fileterne.
- Sno derefter en skive serrano omkring hver filet, så fyldet holdes inde.
- Læg dem i et ovnfast fad og steg dem i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 min alt efter hvor store fileterne er.
Sommersalat
½ rødt spidskål
½ bundt radisser
1 bundt purløg
125 g asparges
250 g ærter fra bælg
- Skær stokken ud af spidskålen, og snit/skær det og radisserne i tynde skiver.
- Purløg hakkes groft.
- Knæk den nederste del af aspargesene af og smid det ud. Skær dem i 1.5 cm lange stykker.
- Bælg ærterne og bland derefter alle grøntsagerne.
Marinade til salaten
4 spsk citron olivenolie (eller olivenolie med citronsaft)
2 spsk balsamico
1 tsk honning
Salt og peber
Det her er ikke præcise mål, så smag dig frem inden du blander den i salaten 🙂
Ingen kommentarer endnu