Rabarberkompot (uden tilsat sukker)
Det er lige nu det er sæson for rabarber. Så det er rimelig oplagt at lave en kompot ud af dem. Rabarber er faktisk en grøntsag – hvem havde lige troet det? De er ret syrlige, og tit tilføjer man store mængder sukker for at søde de her pinke labaner. Jeg er blevet ret glad for at søde med dadelpasta. Det er super nemt at lave selv, og så søder det uhyrlig godt pga. det høje sukkerindhold i dadlerne. Så i denne kompot har jeg tilsat dadler i stedet for det hvide raffinerede sukker, hvilket fungerer rigtig fint!
Jeg skal helt sikkert bruge kompotten på min morgenmad den næste uges tid. Hvad bruger I rabarber til?
Rabarberkompot
200 g rabarber
2 spsk dadelpasta (Lavet ud af 6 dadler og 2 spsk vand, blendet)
½ tsk vanilje (eller 1 vaniljestang)
2 dl vand
- Rens rabarberne og skær dem i 1 cm tykke skiver.
- I en lille gryde kommer du rabarber, dadelpasta, vanilje og vand i.
- Varm det hele op ved svag varme. Lad det simre i 10-15 min. Rør rundt en gang i mellem.
- Skold 1-2 syltetøjsglas, og hæld kompotten over i de tørrede glas.
- Opbevares på køl.
Ingen kommentarer endnu