Grillede oksespyd og grøntsager

Rabarberkompot (uden tilsat sukker)

P6070831 red

Det er lige nu det er sæson for rabarber. Så det er rimelig oplagt at lave en kompot ud af dem. Rabarber er faktisk en grøntsag – hvem havde lige troet det? De er ret syrlige, og tit tilføjer man store mængder sukker for at søde de her pinke labaner. Jeg er blevet ret glad for at søde med dadelpasta. Det er super nemt at lave selv, og så søder det uhyrlig godt pga. det høje sukkerindhold i dadlerne. Så i denne kompot har jeg tilsat dadler i stedet for det hvide raffinerede sukker, hvilket fungerer rigtig fint!

Jeg skal helt sikkert bruge kompotten på min morgenmad den næste uges tid. Hvad bruger I rabarber til?

Rabarberkompot 


200 g rabarber

2 spsk dadelpasta (Lavet ud af 6 dadler og 2 spsk vand, blendet)

½ tsk vanilje (eller 1 vaniljestang)

2 dl vand

  • Rens rabarberne og skær dem i 1 cm tykke skiver.
  • I en lille gryde kommer du rabarber, dadelpasta, vanilje og vand i.
  • Varm det hele op ved svag varme. Lad det simre i 10-15 min. Rør rundt en gang i mellem.
  • Skold 1-2 syltetøjsglas, og hæld kompotten over i de tørrede glas.
  • Opbevares på køl.

P6070826 red

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillede oksespyd og grøntsager