Grillede oksespyd og grøntsager
Jaa, sommeren er over Danmark, så de varme, lyse aftener skal bare nydes til fulde! Det er ret oplagt til at få tændt grillen og lave lækker mad udenfor. I fredags grillede min veninde og jeg på hendes altan. Super lækkert! Vi startede med en kæmpe bruschetta hver, og derefter gik vi i gang med at grille en masse forskellige grøntsager, oksespyd og grillost. Det kan anbefales 🙂
Grillede oksespyd og grøntsager (3 pers.)
Grillede oksespyd (6 store styks)
500 g hakket oksekød
1 æg
1 fed hvidløg (presset)
1 bdt persille (hakket)
1 tsk spidskommen
1 tsk timian
Salt og peber
6 spyd
Olie til pensling
- Læg spydene i vand.
- Alle ingredienserne røres sammen i en skål til en ensartet fars.
- Krydr med salt og peber.
- Lad farsen hvile i 30 minutters tid på køl.
- Form farsen rundt om spydende.
- Pensl med olie.
- Steg oksespydene på en grill – eller på en pande. Ca. 10-12 min i alt til de er gennemstegt.
Grillede grøntsager og ost
1 hjertesalat
Passende mængde asparges
2 peberfrugter
½ squash
Grillost
Olie til pensling
- Skyl alle grøntsagerne.
- Hjertesalaten skæres midt over. Knæk den nederste del af aspargesne. Skær peberfrugterne i passende stykker. Skær squashen i aflange skiver. Pensl alt med olie.
- Grøntsagerne grilles på hver side i 5 minutter.
- Grillosten skæres i 1 cm tykke skiver, pensles og grilles i 2 min på hver side.
Ingen kommentarer endnu